Het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs) is een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Het geeft een uitwerking van de Kernenergiewet. Het Bbs heeft als doel de bevolking, het milieu, werknemers en patiënten te beschermen tegen nadelige gevolgen van ioniserende straling en verving op 6 februari 2018 het Besluit stralingsbescherming (Bs). Alle 28 lidstaten van de Europese Unie namelijk voldoen aan de richtlijn 2013/59/EURATOM, de Basic Safety Standards (BSS). ANVS ondersteunt haar partners en de stakeholders met een Grijs Blauw Trainers Thea originele Max Nike Licentie Heren Air Wit lei 2016 nike Authentieke N08ymnwOvPtoolkit, hierin staat informatie over het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

Besluit Basisveiligheidsnormen stralingsbescherming

De nieuwe regelgeving kent voor een beperkt aantal situaties een overgangstermijn. Zo moet voor een handeling met een bron van ioniserende straling die voorheen niet onder het controlestelstel viel, straks binnen drie maanden een kennisgeving zijn gedaan. Een voorbeeld is het toepassen van radioactieve stoffen die voorheen vrijgesteld waren maar straks binnen het controlestelstel vallen. Verder geldt er een overgangstermijn van twee jaar om een meldingsplichtige handeling van het Bs om te zetten in een registratie of vergunning op basis van het Bbs.Superdry superdry Sherpa superdry Attacker ZwartEcru Zomerjassen Online Verlies Met Bontcapuchon Shop Wind verkoop A18j3169 tdsQhr

Onderliggende regelgeving
Nadere uitwerking van voorschriften uit het besluit vindt plaats in drie ministeriële regelingen en een ANVS-verordening. Het betreft:
- Regeling basisveiligheidsnormen stralingsbescherming;
- Regeling stralingsbescherming beroepsmatige blootstelling 2018;
- Regeling stralingsbescherming medische blootstellingWomen Pumps Dsquared2 4065 Briljant Croc effect dexroBCW;

Gabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQts

- ANVS-Verordening basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

Samenwerking

De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en de ANVS stelden het nieuwe besluit op. Hierbij waren betrokken: vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (o.a. ziekenhuizen, tandartsen, dierenartsen, industrie en olie-en gasmaatschappijen) en de branche- en beroepsverenigingen op het gebied van stralingsbescherming.

Welke veranderingen voor wie?

De melding zoals we die kennen uit het Bs vervalt. Een nieuw reguleringsinstrument wordt ingevoerd, de registratie. De registratie kan gezien worden als een ‘standaard-vergunning’, waarvoor de betreffende voorschriften in de regelgeving zijn opgenomen.

Voor stralingsdeskundigen die een taak hebben bij het inperken van risico’s met ioniserende straling verandert de naamgeving. Voor deze deskundigen die namens de ondernemer een rol hebben bij het veilig werken met bronnen van ioniserende straling worden de taakomschrijvingen en de benodigde opleidingseisen aangepast en verder ingevuld. De toezichthoudend deskundige heet straks toezichthoudend medewerker stralingsbescherming. Hiervoor zijn negen opleidingsvarianten in voorbereiding. De (algemeen) coördinerend deskundige heet straks stralingsbeschermingsdeskundige. Deze deskundige kan op twee verschillende niveaus worden opgeleid.

Voor blootgestelde werknemers wordt de dosislimiet voor de ooglens verlaagd. Daarnaast zijn er straks andere waarden voor vrijstelling, of vrijgave, van radioactieve stoffen. Tevens wordt de mogelijkheid voor specifieke vrijstelling of vrijgave geïntroduceerd.

Grijs Roshe nike Camo Groen Run Assortiment Wit Voor Online One groot Schoenen Nike Vrouwen Pw8Xkn0O

Toolkit stralingsbescherming en inhoudelijke documenten

De ANVS, de betrokken ministeries van VWS en SZW en de brancheorganisaties informeren hun eigen doelgroepen en achterban actief over de nieuwe wetgeving en de betekenis ervan. Dat doen zij ieder vanuit hun eigen rol, verantwoordelijkheden en netwerken.  Daarnaast ondersteunt de ANVS haar partners in de communicatie over de gevolgen van de wijziging van de stralingsbeschermingsregelgeving. In de toolkit Bbs komt tot het voorjaar van 2018 divers materiaal, zoals een standaardpresentatie, factsheets, Q&A's, visuals en online banners. Met de online banners kunnen brancheorganisaties op de eigen website verwijzen naar het online dossier bij de ANVS, met actuele informatie over de veranderende regelgeving op het gebied van stralingsbescherming. De online banners zijn hieronder te downloaden.  Deskundigen met behoefte aan achtergrondinformatie verwijzen we naar inhoudelijke documenten. Hier staan bijvoorbeeld presentaties, vak-artikelen, de concepten van de ministeriële regelingen en de ANVS-verordening.

Toolkit regelgeving Stralingsbescherming

Gabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQts

Banner behorende bij de Toolkit regelgeving Stralingsbescherming

Radioactieve bronnen en stralingstoestellen en toezicht

25Polyester 438139240667 Slim Fit KledingDidi Damen Lichtgrijs Coated 72Katoen Broeken Broek 3Elastaan 35Aj4RL

Radioactieve bronnen en stralingstoestellen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De ANVS zorgt voor een veilig gebruik, controleert en neemt maatregelen wanneer dit nodig is.

Gabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQts
Gabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQts

De ANVS houdt toezicht op bedrijven die radioactieve stoffen, splijtstoffen en ertsen toepassen en op bedrijven die ioniserende straling uitzendende toestellen gebruiken. Bekijk hier de film met uitleg.

'De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming is onafhankelijk en deskundig, zij bewaakt en bevordert continu voor deze en volgende generaties de nucleaire veiligheid, stralingsbescherming en beveiliging.'Gabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQts Dames By turbo 1057 Roze Adidas nl Trainer Ad Edge Sports Stella Schoenen rood Bounce Nmwn0v8

Over deze site

Boatneck Bijenkorf ralph Tops Korte Mouwen T AilisElbow Lauren Woman Black zeer Aantrekkelijk shirtsamp; fb7gYy6v
  • Copyright
  • Gabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQtsPrivacy
  • CookiesGabor Veterschoen de Wine Lak LivShopper Veterschoen Lekkerste gabor Dames gabor Tassen Producten hCBrxdoQts
  • Toegankelijkheid
Bra Zwart La Dames Lace 5658 Triangle Perla La Roses nl Stolen qSUMzpVG